בשוק הנדל"ן המטורף כל כך של ישראל, ועם הריביות הגבוהות כ"כ, אנשים בימינו מחפשים דרכים אחרות להשקיע את כספם, ובצדק. במדריך הבא, אנחנו נעבור על מהי קרן נאמנות, מי משקיע בה, עד כמה היא בכלל אטרקטיבית בתור כלי השקעה ועוד. המשיכו לקרוא כדי לנצל נכון את הכסף שלכם בעו"ש, אין טעם שהוא סתם ישכב שם.
מי משקיע בקרנות נאמנות? ובכן, החל מהמשקיעים הפרטיים, דרך העסקיים וכלה במשקיעים מוסדיים, כולם בימינו משקיעים בקרנות נאמנות. ישנם בישראל סוגי כלים ונכסים פיננסיים, שנחשבים פופולאריים במיוחד, כאשר קרנות הנאמנות נמנות בין אלו. נכון להיום, קרנות נאמנות בישראל מחולקות ל-2 סוגים עיקריים:
1) קרנות נאמנות רגילות: קרנות אלו נרכשות פעם ביום ע"פ מחיר יומי מוגדר, מה שנקבע על סמך ערך נכסי הקרן בסוף היום נתון.
2) קרנות הסל: קרנות אלו ניתנות לרכישה ולמכירה במשך כל יום המסחר בבורסה. עם זאת, לפעולות המכירה והרכישה יש השפעות שונות על המחיר. בד"כ, המחיר יהיה מושפע מההיצע ומהביקוש הרגעי ליחידות הקרן.
יש לציין, השקעה בקרנות נאמנות אפשרית באמצעות בתי השקעות, חברות הביטוח ועוד.
יתרונות השקעה בקרנות נאמנות
ישנן כמה וכמה דוגמאות ונימוקים שונים לכך שכדאי ומומלץ להשקיע בקרנות נאמנות, ולא בכדי. בפועל, קרנות נאמנות מהוות אפיקי השקעה חכמים מתוך הסיבות הבאות:
- גיוון השקעות: קרנות הנאמנות כוללות מנעד רחב עצום של אפיקי השקעה וקטגוריות שונות.
- נזילות: אפיק השקעה מסוג זה כולל נזילות מוחלטת לא רק בזמן הקנייה של הקרן, אלא גם בזמן המכירה של היחידות שלה.
- מסגרת ההשקעה: קרנות נאמנות מהוות מבנה מאוד מוגדר של נאמנות על הכסף, מה שמוביל לכך שאנשים נהנים מבקרה אידיאלית על ההשקעה שלהם.
- עלויות: ביחד לאפיקי השקעה אחרים, העלות של השקעה בקרן נאמנות היא קטנה יחסית.
- דינמיות השקעתית: ישנה גמישות בקרנות נאמנות, למשל בסוגים שונים של ניהול הקרן.
- ללא תקרה: שימו לב, בניגוד לאפיקים אחרים, קרנות נאמנות כמעט שלא כוללות מגבלה מינימאלית או מקסימאלית להשקעה.
לסיכום, כיצד מרוויחים מקרנות נאמנות?
בסופו של דבר, הקרן היא חשבון הכולל ניירות ערך, כאשר אותו חשבון למעשה מנוהל ע"י מנהל הקרן עצמו. בתוך כך, המטרה של מנהל הקרן היא ייצור תשואה גבוהה בקו ישיר לרמת הסיכון של אותה קרן. לכן, חשוב להבין כיצד בוחרים קרן נאמנות וכן להבין את רמת הסיכון, המהווה פקטור אשר משתנה בהתאם לכמה היבטים:
- אחוז המניות בתיק.
- אחוז האג"חים (אגרות חוב) בתיק.
- אחוז המק"מים (תוכנית החיסכון מטעם הבנק).
לכן, כאשר מבצעים רכישת קרן נאמנות, בפועל, רוכשים יחידות מתוך קרן ספציפית. זאת, בעוד שהרווחים מהווים את אחוז האחזקה בקרן. לדוגמה, אם אתם מחזיקים 10 יחידות מתוך 100 יחידות הקיימות בקרן, אזי יש לכם 10% מהקרן. לסיכום, אם אינכם בטוחים כיצד להשקיע בקרנות נאמנות, ההמלצה הכי נכונה היא לקבל ייעוץ מאת בתי השקעות, חברות הביטוח או גורם אחר העוסק בתחום באופן מהימן וחוקי. בהצלחה!